Meedoen Minimaliseren

Zoekgebieden
Het voorkomen van vissoorten in de landelijke atlas zal op het schaalniveau van van 5x5 km-hokken (atlashok) worden weergegeven. Om zichtbaar te maken in welke atlashokken nog informatie ontbreekt is een kaart gemaakt. Met behulp van deze zoekkaart kun je inzoomen en zien waar nog behoefte is aan visgegevens ten behoeve van de atlas.

Viswaarnemingen doorgeven
Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl, waarneming.nl en mijnvismaat.nl of vangstenregistratie.nl (voor hengelvangsten). Aan de rechterzijde van deze pagina's zijn de verschillende invoermogelijkheden aanklikbaar.  

Activiteiten in groepsverband
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of vind je het leuk om samen met anderen op op pad te gaan? Ga dan mee met één van de excursies. In de agenda kun je zien wanneer en waar deze georganiseerd worden. Ook kun je, je aansluiten bij één van de viswerkgroepen in een provincie.spacer
dummy